Plantgoed productie

De productie van het jonge plantgoed gebeurt voor 99% op het bedrijf zelf.
Bij het opstarten van het bedrijf zijn we tevens begonnen met het zelf vermeerderen van plantgoed. De reden hiervan is dat we iets kunnen maken wat niet te koop is en we sneller kunnen inspelen op de vraag van klanten. We selecteren altijd de beste planten uit een partij om mee verder te gaan.
Doordat we beschikken over een eigen zaailijn kunnen we alle soorten zelf zaaien, het voordeel hiervan is dat kunnen beginnen met groter uitgangsmateriaal omdat alles op grote pluggen gezaaid wordt.
Het stekken gebeurt volledig in eigen beheer. We beginnen met groter uitgangsmateriaal. De stekken worden in de opkweekfase nog verschillende keren gemaaid, zodat we met goed vertakte planten kunnen beginnen.
Het scheuren van planten gebeurt in de winter, hiervoor kopen we ongedeelde landplanten bij de collega's die in de volle grond kweken.
Onze vaste medewerkers kunnen zo ook in de winter rendabele uren maken en tevens staat al het uitgangsmateriaal voor het oppotten dan op stektrays.

Tijdens de opkweek van de jonge planten wordt veelvuldig gebruik gemaakt van biologische bestrijding tegen plaaginsecten en plantversterkende middelen tegen schimmels. Hierdoor wordt het gebruik van chemische bestrijding tot een minimum beperkt.